Régiók

A lovasszántúrák és a fáklyás túrázás is nagyon népszerűek, de a wellnessoázisok és termálfürdők panorámaablakaiból, vagy kültéri, melegvizű medencéiből is gyönyörű a látvány. Mikor a sípályák elcsendesednek, Stájerországban jellemzően a gasztronómiai központok élénkülnek meg. A finom stájer specialitások és egy pohár snapsz mellett a hosszú téli esték is vidáman telnek.

Kreischberg-Murau

Kijelenthetjük, hogy Murau-Kreischberg a magyar síelők kedvenc síterepe.

Könnyen, gyorsan elérhető, hóbiztos síterep, amely változatos, minden igényt kielégítő pályarendszerrel várja a vendégeit. A kezdők számára a pályarendszer közepén és a kabinos lift felső állomásánál is találhatóak megfelelő pályák és felvonók a tanulásra, majd az alapok elsajátítása után a csákányos felvonóval feljebb jutva széles, enyhe lejtésű gyakorlópályán tesztelhetik tudásukat. Magasabb szintű sítudással egészen a csúcsig érdemes felmenni, ahonnan nagyszerű piros és fekete pályák indulnak, majd további kihívást nyújt egy buckapálya és a mélyhavas sízés élménye.

A pályarendszer alsó szakaszán található fekete pálya igazi próbatételt jelent, ezt a kevésbé gyakorlott sízőknek nem is ajánlott használni. Végül, de nem utolsó sorban a pályarendszer elrendezése és hangulata is vonzó. A családok számára a széles kék pályák, a panorámapálya és a középállomáson összefutó pályák hangulatos találkozópontja is egy kellemes összhangot teremt.

Pályák hossza összesen: 42,5 km

🔵: 17,5 km

🔴: 16 km

⚫: 9 km

Liftek: kabinos felvonó: 3 db ülőlift: 3 db húzólift: 6 db

Megnézem

Schladming - Dachstein

A Dachstein hatalmas déli lejtői, a Schladming Tauern és a Grimming összesen hét turisztikai központnak ad otthont. A Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen &Reiteralm együttesen 123 pályakilométert biztosítanak. A Dachstein-gleccser 2 700 méteres csúcsa pedig egyedülálló élményt nyújt a téli sportok kedvelőinek. Télen a hótúrázás, a sífutás és az alpaka- és a fáklyás kirándulások is nagyon közkedveltek ebben a régióban.

Pályák hossza összesen: 123 km

🔵: 46,4 km

🔴: 68,3 km

⚫: 8,3 km

Liftek: kabinos felvonó: 12 db ülőlift: 20 db húzólift: 15 db

 

Megnézem