BOSTON ÉS A PATRIÓTÁK - Bostoni sportút

A legférfiasabb sport legnépszerűbb csapata: ki ne álmodott volna arról, hogy megtekinti élőben a New England Patriots-ot? Ráadásul emellett bejárhatja az Egyesült Államok egyik legszebb és legizgalmasabb városát, Bostont!

 Utazás időpontja: 2019.10.30 - 11.06.*

A program része egy New England Patriots NFL, valamint egy Boston Celtics NBA vagy egy Boston Bruins NHL összecsapás megtekintése.*

 *Mivel az őszi mérkőzések menetrendjét csak nyáron hozzák nyilvánosságra, így a napokra lebontott pontos program és a megtekintett meccsek listája augusztus elején kerül kialakításra. A jelenlegi program tájékoztató jellegű! Hogy a kosárlabda vagy a jégkorong mérkőzés lesz az amerikai foci párja, a sorsolástól függ majd! Ha mind a két csapat otthon játszik és nem ütköznek a meccsek, természetesen lesz rá mód, hogy mindegyik mérkőzést megtekintsük.

1. nap (október 30., szerda)

Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Bostonba. Érkezést követően transzfer a szállodába, szobák elfoglalása. A délután további részében szabadidő.

 European flair – európai hangulat, érzésvilág. Ez jellemzi a legeurópaibbnak tartott amerikai város, a 400 éves Boston hangulatát. A patrióták által az USA szülőföldjének tartott Boston a 13 észak-amerikai gyarmat és Nagy-Britannia között 1775-ben kirobbant, az Amerikai Egyesült Államok megalakulásához vezető amerikai függetlenségi háború szülőföldje. A harcok közvetlen előzménye az 1773. december 16-i bostoni teadélután, a Boston Tea Party volt (amely a mai konzervatív és libertariánus politikai mozgalom névadójául is szolgál), amikor a bostoni polgárok, a teát sújtó vámok elleni tiltakozásul, a tengerbe szórták a Brit Kelet-indiai Társaság három hajójának teaszállítmányát. A legendás helyszínt ma is megtekinthetjük, ahol az egyik hajót bejárva emlékezhetünk a dicső eseményre. (azutazo.hu)

 2. nap (október 31., csütörtök)

Fakultatív, egész napos vezetett városnézés Bostonban a város legszebb és legizgalmasabb helyeinek meglátogatásával. Este séta a híres Newbury streeten, majd elvegyülés a Halloween-i forgatagban!

 

3. nap (november 1., péntek)

Félnapos bevásárlótúra egy Bostonhoz közeli outlet centerbe. Este egy fantasztikus panorámát nyújtó bostoni rooftop bár közös meglátogatása zárja a napot.

 A Massachusetts állam fővárosának számító Boston különleges aurájának fontos alkotóeleme, hogy egyetemi város. Nem is akármilyen: a friss szemléletet, tudást hozó fiatalok olyan neves intézmények közül választhatnak, mint a legendás Harvard, a technológiai fejlődés élharcosának számító Massachusetts Institute of Technology (MIT), a jazz-zenészek fellegvárának tekintett Berklee College of Music, valamint a vendéglátás, menedzsmentképzés terén is nemzetközi hírnevet szerzett Boston University.

 4. nap (november 2., szombat)

A hotelben elfogyasztott reggeli után egész napos szabadidő Bostonban. Fakultatív csatlakozási lehetőség a világ leghíresebb egyetemére, a Harvardra tett kirándulásra. Fedezze fel az egyetem parkját és épületeit a helyi diákok vezetésével! Este a Boston Celtics kosárlabda, vagy a Boston Bruins jégkorong mérkőzés megtekintése a TD Garden Arénában.

 

5. nap (november 3., vasárnap)

Hódoljunk a sportnak! Reggeli előtt fakultatív, közös futás a Boston Common parkban, majd a baseball fellegvárának, a Boston Red Sox otthonának (Fenway Park) felkeresése. Ebéd után indulás Foxborough-ba, a Gillette Stadionhoz. Elmerülés a meccs előtti forgatagban, majd a New England Patriots NFL mérkőzés megtekintése.

 Egy amerikai focimeccs nem egy szimpla sportesemény, hanem egy komplex, egésznapos családi program. A szurkolók már a reggeli órákban megérkeznek a stadion parkolójába, ahol felállítják a húsfüstölőket, grillező berendezéseiket, sátraikat, sőt, még DJ pultokat is! A gyerekek sebtében felállított mini focipályán dobálják a lasztit egymásnak, míg a felnőttek különféle játékokat játszanak, beszélgetnek, zenét hallgatnak Fireball whiskyvel a kezükben. Varázslatos közösség alakul ki, s az ember úgy érzi, mintha egy másik világba csöppenne. Fél órával meccs előtt az embertömeg elkezd beáramlani a stadionba, ahol tovább folytatódik a buli.