Senior boldogság – társítási lehetőséggel

Tartson velünk hat ország látnivalóit felölelő csoportos hajóutunkon, mely elkalauzolja az Örök városba, betekintést enged a modernizmus központjaként is emlegetett Barcelona mindennapjaiba, feltárul Málta egykori és jelenlegi fővárosa és a görög mitológia helyszínei is megelevenednek.

Októberben a mediterrán térség a legszebb arcát mutatja, a hőmérséklet kellemes – városnézéshez és napfürdőzéshez egyaránt. Idegenvezetőnk segítségével közvetlen közelségbe kerülhetnek a helyi szokásokkal, kultúrával és a mindennapi élettel. A csoportos utazás során sokszor új barátságok köttetnek, melyhez az MSC Poesia kitűnő helyszínt biztosít. Fedezzék fel közösen a hajó minden szegletét! Vegyenek részt színházi előadásokon, vetélkedőkön, klasszikus táncesteken vagy egy kötetlen beszélgetésen valamelyik bárban.

2019. október 9 – 21.

Útvonal

Róma ~ Genova/Milánó ~ Barcelona ~ Marseille/Avignon ~ Valletta/Mdina ~ Korfu ~ Katakolon ~ Heraklion ~ Pireusz/Athén ~ Róma

Program

1. nap

Elutazás Budapestről menetrend szerinte repülőjáratokkal, átszállással Rómába. Érkezés a kora délutáni órákban majd transzfer a szállodába. Bejelentkezés, a szobák elfoglalása. Ezt követően szabadidő.

2. nap

Reggelit követően a szálloda elhagyása, majd transzfer a kb. másfél órás autóbuszos utazásra található Civitavecchia kikötőjébe. Bejelentkezés az MSC Poesia fedélzetére, kabinok elfoglalása. Érdemes a kihajózáskor a kabinok balkonján vagy valamelyik külső fedélzeten tartózkodni és részt venni a SailAway ünnepségen.

3. nap

Kikötés a reggeli órákban Genova városában, ahonnan az egész napos fakultatív kirándulás során Milánót fedezhetik fel a csoport tagjai. A kétórás utazásra fekvő Milánó Olaszország második legnagyobb városa, fontos kereskedelmi és kulturális központ. A másfél órás gyalogos városnézés Milánó legszebb nevezetességeit érinti. A Sforza kastély a város egyik legfontosabb építménye, mely Leonardo da Vinci keze munkáját is magán viseli. A régi időkben erődként funkcionált napjainkban azonban számos kiállításnak ad otthont. A kastély előtti téren lévő szökőút a 90-es években kapta vissza eredeti helyét, mivel korábban a metróvonal kiépítése miatt el kellett bontani. Milánó világhírű operaháza, a Teatro la Scala Mária Terézia rendelkezésére készült el, miután leégett a város egyetlen színháza. Az operaház két év után, 1778-ban nyitotta meg kapuit a nagyközönség számára. A Scalat a II. Viktor Emánuel Galéria köti össze a Dóm térrel. Az eklektikus stílusú passzázs a londoni Burlington Arcade mintájára épült és maga II. Viktor Emánuel olasz király avatta fel. A galéria közepén, a négy ágának találkozásánál található a Savoyai-dinasztia címere, valamint Milánó, Torino, Firenze és Róma címerei is. Itt lehetőség adódik kicsit elcsábulni a világhírű butikokban, megkóstolni a valódi olasz pizzát vagy a Dóm téren üldögélve egy csésze espressót. Milánó igazi szimbóluma pedig nem más, mint a mindenki által jól ismert Dóm. A római Szent Péter bazilika után Itália második legnagyobb temploma 153 méteres hosszúságával, 93 méteres szélességével és 108 méteres magasságával. A katedrális a gótika stílusjegyeit viseli magán. Szabadidőt követően visszautazás a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón.

4. nap

A kora délutáni órákban érkezés a katalán modernizmus központjaként számontartott Barcelonába. A félnapos fakultatív program arra hivatott, hogy megismertesse eme építészeti stílust a látogatókkal. A városban fellelhető modernizmus ékes példái a legkiemelkedőbb építészek, Antoni Gaudí, Lluís Doménech i Montaner valamint Josep Puig i Cadafalch keze munkái. A kikötőből indulva a Passeig de Grácian, Barcelona lenyűgöző sugárútján felbukkan Gaudí két fontos alkotása, a Casa Batlló és a Casa Milá. Az UNESCO világörökségi listáján is szereplő, „csontok házának” is nevezett Casa Batllót Gaudí legemblematikusabb alkotásaként tartják számon. A Casa Milá, vagyis a „kőbánya” hűen tükrözi az építészet és a természet összeolvadását. Később Barcelona védjegyének számító Güell Park felkeresése, melyet eredetileg lakóparknak terveztek, végül csak két ház épült fel és az egyikben maga Gaudí élt családjával. A teraszon színes, hosszan hullámzó mozaikkal kirakott padokon élvezhetik az egész városra nyíló panorámát. Érkezés Gaudí máig befejezetlen mesterművéhez, a világ egyik legismertebb bazilikájához, a Sagrada Familiához. A mostani tervek szerint 2026-ra, Gaudí halálának 100. évfordulójára fog elkészülni és 170 méteres magasságával a világ legmagasabb temploma lesz. Látogatás során számos érdekességet tudhatnak meg erről az építészeti csodáról. Vacsora és szállás a hajón.

5. nap

A reggeli órákban kikötés Provence kapujában, Marseille-ben. Az egész napos fakultatív program elsőként Marseille panorámás megtekintésével kezdődik. A dél-francia város ikonikus épülete a Notre Dame de la Garde bazilika a régi kikötőtől délre, a város legmagasabb pontján áll, és Marseille bármely pontjáról jól látható. A lenyűgöző római-bizánci székesegyház tetejéről Szűz Mária tekint le, kilenc méteres szobra tömör aranyból készült, súlya meghaladja a négy tonnát. A belső megtekintést követően továbbutazás a kb. másfélórás autóbuszos utazásra található Avignonba, az egykori pápai székhelyre, mely még ma is őrzi a középkor nagyszerű emlékeit. Látogatás a Pápai Palotában, mely a pápák lakóhelyeként szolgált és Európa egyik legfontosabb gótikus építményeként tartják számon. A palota dísztermei, a pápa freskókkal és gobelinekkel díszített privát apartmanjai, a kápolna és a kolostor mind-mind lenyűgözi a látogatókat. Avignon jelképe még a híres Szt. Bénezet-híd. A XII. században kezdték el az építését, de a XVII. században feladták a befejezésére tett kísérleteket, mivel a Rhone-folyó áradásai többször elsodorták. Délután szabadidő, amikor is érdemes az óváros szűk utcáin végigsétálni és megtekinteni a XVIII. századi építmények homlokzatát vagy elfogyasztani egy kellemes ebédet egy tipikus francia brasserie-ben. Késő délutáni órákban visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

6. nap

Egész napos hajózás a tengeren Valletta irányába. Ezen a napon érdemes kicsit megpihenni és élvezni a tenger morajlását és bekapcsolódni az animációs programok valamelyikébe.

7. nap

Kikötés a reggeli órákban Máltán. A félnapos fakultatív program során felfedezhetik Málta jelenlegi és egykori fővárosát, Vallettát és Mdinát. A program első állomása a városfal tetején lévő, árnyas padokkal, mediterrán növényekkel és szökőkutakkal díszített Barraka Kert. Kilátóteraszáról csodás panoráma nyílik az alatta elterülő Grand Harbour kikötőre. Ezt követően a máltai lovagok által barokk stílusban emelt Szent János Társkatedrális meglátogatása, ahol Caravaggio Szent János fejevétele című híres festményét is megtekinthetik a látogatók. Továbbutazás Mdinába, melyet csendes városként is emlegetnek, hiszen a városfalon belül korlátozva van a gépjárműforgalom. A városkapun belépve építészeti remekművek, paloták szegélyezik az utat. A barokk stílusjegyeket magán hordozó Szent Pál katedrális felkeresése, mely Lorenzo Gafa építész keze alatt nyerte el mostani formáját. Délutáni órákban visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

8. nap

Kora délutáni órákban érkezés a Jón-tenger szívében fekvő Korfu szigetére. A félnapos fakultatív program során a sziget felfedezésére nyílik lehetőség, miközben Korfura jellemző olajfaligetek, citrus- és fenyőfák váltakoznak. Megálló Paleokastritsa csipkézett, sziklákkal körbevett partvidékén, ahol a víz ezer színben játszik. Lakones festői faluján keresztülhaladva csodálatos kilátás nyílik az öbölre. Visszautazás Korfuvárosba, ahol a panorámás városnézés során feltűnik a Garitsa-öböl és a XIV. századi velencei erőd, mely a UNESCO világörökségi listáján is helyet kapott. Az Egérsziget és a Vlacherna-kolostor a képeslapok állandó szereplője és Korfu ikonikus látnivalója. Visszautazás a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón.

9. nap

A reggeli órákban érkezés Katakolon városka kikötőjébe. Félnapos fakultatív program segítségével betekintést kaphatnak az ókori Olympia történetébe és görög hagyományokba. A XIX. században német régészek áltat feltárt területek valaha az olimpiai játékoknak adtak otthont. A mitológia szerint Zeusz építtette Olympiát és az első játékokat is az ő tiszteletére rendezték i.e. VIII. században. A látogatás során Zeusz templomának romjai, az atlétikai és a lóversenypálya, valamint az egykori stadion maradványai is megtekinthetőek, ahol 40.000 néző izgulhatta végig a játékokat. A látogatást követően egy kis harapnivaló és görög folklór vár a csoport tagjaira egy helyi étteremben, mielőtt visszatérnének a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

10. nap

Kikötés a reggeli órákban a Nagy Szigeten, Krétán. A félnapos fakultatív program során Kréta legnagyobb bronzkori épületegyüttesének, a Knósszoszi palota felkeresése. Knósszosz a minószi civilizáció vallási, politikai és kereskedelmi központja volt. A területet 1878-ban tárták fel az archeológusok, az ásatás több mint 30 évig tartott. A régészeti lelőhely nagy része nyitva áll a látogatók előtt, hogy megcsodálhassák a labirintusszerű építményben feltárt freskókat, domborműveket. A mészkőből épült palota egyik érdekessége, hogy sem várost, sem pedig magát a palotát nem vette körbe védőfal. A délután további részében vásárlásra is adódik lehetőség majd visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

11. nap

Érkezés a reggeli órákban Athén kikötőjébe. Ötórás fakultatív kirándulás Görögország fővárosában, Athénban. Athén az európai szárazföld legdélebben fekvő fővárosa, 1985-ben Európa első kulturális fővárosa volt, 1987 óta pedig az UNESCO világörökségi listáján is szerepel. A kirándulás a 150 méteres magasságba emelkedő Akropoliszon kezdődik, amely Görögország aranykorába enged bepillantást. Megmászva a dombot érkezés Erekhtheionhoz, az athéni Akropolisz egyik fő nevezetességéhez, Pallasz Athéné régi temploma felett emelt szentélybe. Tovább sétálva a Parthenón tárul a látogatók szeme elé, a szűz Pallasz Athéné temploma. A Parthenónt nem templomnak, hanem fogadalmi ajándéknak tekintették. Visszautazás Pireusz kikötőjébe, vacsora és szállás a hajón.

12. nap

Egész napos hajózás a tengeren Civitavecchia irányába. Az utolsó napon még kiélvezhetik a hajó adta megannyi lehetőséget, pihenhetnek a balkonos és feleleveníteni az eddig szerzett élmények sokaságát.

13. nap

Reggeli órákban kikötés Civitavecchiában. Kijelentkezés a hajóról, majd transzfer Róma városába, ahol egy félnapos városnézéssel záródik a program. Hazautazás Rómából az esti órákban.

MSC Cruises - Poesia

A 2008-ban épített hajó, a tengeri hajózás egy teljesen új dimenzióját teremtette meg a Musica osztály harmadik tagjaként. A kifinomult, tágas, olasz design elemekkel ötvözött MSC Poesia fedélzetére lépve a vendégek egy exkluzív környezetben találhatják magukat. Minden korosztály számára megteremtették az ideális kikapcsolódási lehetőségeket. A kicsik a különböző korosztályra bontott gyermekklubok szórakozhatnak, a felnőtt korosztályt borkóstolóra invitálják. A sportolni vágyókat a tengerre néző edzőterem, a kültéri futópálya, a shuffleboard, a kosár- és a teniszpálya várja. A kétszintes színházteremben a vacsora után a színvonalas előadásokat élvezhetik a loungeok egyikében pedig hajnalig tartó olasz fiestában vehetnek részt.