Ferencvárosi irányító központ és gurítódomb

Ferencvárosi irányító központ és gurítódomb látogatás szakmai vezetéssel

A ferencvárosi pályaudvar vasútforgalom és mérete alapján egyaránt Magyarország és területét tekintve közép Európa legnagyobb rendező pályaudvara. Középponti szerepe az Összekötő vasúti híd megépítése (1877) után alakult ki, ugyanis ezen a hídon keresztül halad át Magyarország keleti és nyugati országrésze közötti tehervonati forgalmának mintegy 80-90%-a. Közép-Európa legnagyobb vasúti csomópontjának, a ma mintegy 120 hektáron elterülő Budapest Ferencváros MÁV-állomásnak a jelentőségét sokan nem is sejtik.

Találkozó a ferencvárosi pályaudvar főbejárat előtti parkolójában (1097 Budapest, Fék utca 3.

GPS: 47.4310618, 19.0358569), 08:45 és 09:00 óra között.

A 09:00 órakor kezdődő látogatás során szakmai kísérő mutatja be ennek a „város a városban” pályaudvarnak a működését, megismerkedünk a különböző munkafolyamatokkal, bepillantást nyerhetünk a pályaudvar mindennapjaiba és az azt működtető vasutas kollégák munkájába. A látogatás időtartama kb. 2,5 - 3 óra. A csoport létszáma maximum 25 fő.

A látogatáson csak 14 év felettiek vehetnek részt a vasúti üzem sajátosságai miatt.

A programon való részvétel feltétele az érvényes, fényképpel ellátott személyazonosításra alkalmas okmány bemutatása, továbbá az üzemi területen történő tartózkodás és közlekedés szabályairól szóló elfogadó nyilatkozat kitöltése és belépéskor való leadása.