Antarktisz felfedezése

Dátum: 2020. február 16. – március 6. (20 nap)

Egészen különleges kalandokban lesz része ezen az expedíciós utazáson, ugyanis a HANSEATIC inspiration luxus hajó fedélzetén eljuthat a végtelen jég birodalmába és annak rejtett kincsihez!

A Dél-Shetland-szigeteken és az Antarktiszi-félszigeten kikötve barátságos pingvinek kolóniái várják érdeklődéssel az utasok érkezését. Az expedíciós kirándulások során olyan rejtett helyeket fedezhet fel, ahonnan a lélegzetelállítóan szép panoráma mellett egészen egyedülálló vadvilág tárul Ön elé.

A hajóút egyik leglátványosabb állomása a Déli-Georgia jégbe zárt hegyvilága. Bár 30 millió fészkelő madár, hatalmas pingvin populáció és több ezer fóka lakik a szigeten, mégis ez a világ egyik érintetlen természeti paradicsoma.

Az utazás megkoronázásaként a felfedezőhajó kiköt Stanley-ben, a Falkland (Malvin)-szigetek kicsiny, de annál bájosabb fővárosában. 

Program

1.   nap: Charter járat (19.00 órakor) Buenos Aires-ből Ushuaia-ba

Ushuaia Argentína Tűzföld tartományának székhelye. Általában ezt tekintik a világ legdélebbi városának.

2-3. nap: Hajózás a Drake-átjárón keresztül

A 800 km széles Drake-átjáró (Drake-Passage) Dél-Amerika legdélebbi pontja. Ez köti össze az Atlanti-óceánt a Csendes-óceánnal, valamint ezen az átjárón keresztül lehet a legrövidebb úton megközelíteni az Antarktiszt. Nevét a 16. századi angol kalóz és felfedező, Sir Francis Drake után kapta.

4-9. nap: Déli-Shetland-szigetek │ Antarktiszi-félsziget │ Déli-Orkney szigetek

Bár az időjárás itt már igencsak zord, mégis megéri az expedíciós csónak fedélzetén felfedezni a szigeteket (megfelelően védő meleg dzsekit a hajó ingyenes biztosít utasainak). Hatalmas hómezők és sziklák, vulkán maradványok, forró földalatti források misztikus gőze és eddig testközelből nem ismert állatvilág várja a felfedezőket.

Az Antarktisz szárazföldjére lépni életre szóló élmény és igazi kiváltság. Lélegzetelállító a láb alatt csillogó jégtömeg, a pingvinek közelsége, a jéghegyek és úszó jégsziklák látványa.

10. nap: Pihenés a tengeren

A jeges szél belekap a hajba, a tengervíz permetezi az arcbőrt és még a jég repedése is hallatszik – ezt érzi és hallja egy igazi felfedező. És ennek az érzésnek az út során Ön is részese lehet, hiszen a vadonatúj, 2019-ben átadott hajónak éppen ez a különlegessége: a nyitott fedélzeti szakaszok, ahol szinte spirituálisan válhat eggyé a természettel.